DNM-Online Boeken en beschouwingen

 

DNM-Online
 

 

maandag 02 mei 2016

Lezers lazen ook...

PedTalks. Over pedagogische moed in het beroepsonderwijs

Marja Liefaard en Marlous Wessels, PedTalks. Over pedagogische moed in het beroepsonderwijs. Te bestellen bij het Albeda College: PEDTalks@albeda.nl

Soms verschijnt er een boekje dat elke keer als je het openslaat verrast. PED Talks van Marja Liefaard en Marlous Wessels over pedagogische moed in het beroepsonderwijs, ís zo’n boekje. Achttien docenten en studenten van het Albeda College en de Lentiz Onderwijsgroep kijken je als lezer zelfverzekerd aan en vertellen hun (levens)verhalen.

Zoek je inspiratie en wil je weten wat docenten en studenten beweegt, dan geven de vele citaten een prachtige inkijk in de dagelijkse praktijk.  Studenten: “Een docent moet wel een beetje snappen wat er in onze hoofden omgaat” of “Als het donker is in je hoofd moet de leraar de lampen aandraaien”. Docenten: “Ik wil ze opleiden tot levensondernemer” of “Wie je bent en je innerlijke drijfveren spelen toch de hoofdrol in het leraarschap”.

Wil je meer verdieping, dan bieden de slothoofdstukken interessante inzichten over thema’s als arbeidsidentiteit, authenticiteit, gezag en macht. Belangrijkste les: “Er is niet één beste manier om een goede pedagogische relatie met jongeren op te bouwen. Vertrouw op de wijsheid van docenten, geef ze de ruimte om hun werk te doen en voer zoveel mogelijk oprechte en eerlijke gesprekken over de dilemma’s in het onderwijs.” Wat mij betreft een uitstekend advies. 

Gonda Pisters (Directeur stafdienst Onderwijs, Kwaliteit & Communicatie, Albeda College)

 



Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Nog geen reacties geplaatst
Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.