DNM-Online Boeken en beschouwingen

 

DNM-Online
 

 

woensdag 26 augustus 2015

BLOGTIPS

Hartger Wassink

 

Frank van Hout is lid van het college van bestuur van het Friesland College (mbo). Hij deelt al sinds 2009 onregelmatig zijn gedachten over onderwijsbeleid en onderwijspolitiek op zijn eigen weblog. En is zo een mooi voorbeeld van de ‘online onderwijsbestuurder’.

Een ander voorbeeld is Jan Fasen, bestuurder van het Mundium College (vo) in Limburg. Zijn blog bestaat sinds 2011, en ook bij hem gaat het veelal over onderwijsbeleid en politiek. Binnen zijn bestuur worden een paar interessante initiatieven ontwikkeld, die inmiddels landelijke bekendheid hebben gekregen (de scholen Niekée en Agora in Roermond).

Bestuurders wordt wel eens verweten wereldvreemd te zijn en vooral met macht bezig te zijn. Deze weblogs helpen dat beeld te nuanceren, omdat ze iets meer laten zien van de persoonlijke overwegingen van een bestuurder, dan doorgaans naar buiten komt. Hopelijk is het ook een duwtje in de rug voor meer bestuurders of leidinggevenden die aarzelen over een weblog. Van Hout en Fasen laten zien dat dat zeker zin heeft. Want het mooie van kennis is, dat het meer wordt als je het deelt.



Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Nog geen reacties geplaatst
Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.