Nieuws

Nieuwsbrieven20202019 20182017     
 FebruariFebruariFebruariFebruari     
 MeiMeiMeiMei     
  AugustusSeptemberAugustus     
  NovemberNovemberNovember     


vrijdag 23 oktober 2015

BLOGTIPS

Hartger Wassink

Er zijn allerlei Nederlandse onderwijsblogs, maar er zijn er maar weinig die zich specifiek richten op leiderschap in het onderwijs. De vorige keer gaf ik twee tips van onderwijsbestuurders die zelf bloggen. Maar de meeste onderwijsblogs in Nederland zijn toch vooral gericht op wat we met een vreselijke term het ‘primaire proces’ noemen, vaak ook nog eens met een voorkeur voor ICT-gerelateerde thema’s.

Voor goede blogs over leidinggeven in het onderwijs kan een kijkje over de grens heel inspirerend zijn. En dan steken voor mij de columns die Peter DeWitt voor Education Week schrijft, er met kop en schouders bovenuit. Peter is zelf leraar en schoolleider geweest, en kan als geen ander heikele kwesties uit de schoolpraktijk aansnijden. Op zo’n manier, dat hij noch zichzelf, noch zijn lezers spaart, en tegelijk altijd met een uitweg komt. Helaas is er een beperking op het aantal artikelen dat je gratis mag lezen, maar een paar keer in de maand is voldoende om te genieten van zijn prikkelende visie.

Peter M DeWitt, Finding Common Ground: http://blogs.edweek.org/edweek/finding_common_ground/Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Nog geen reacties geplaatst

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.