Nieuws

maandag 30 april 2018

Connected Principals

Blogtip mei 2018

Hartger Wassink

De verbonden schoolleider – #slchat als nieuwe virtuele ontmoetingsplek?

‘The reports of my death have been greatly exaggerated’ — ik moest het even terugzoeken, maar de quote is natuurlijk van Mark Twain, de beroemde Amerikaanse 19e eeuwse schrijver. Hij kwam in me op, omdat al zo vaak het einde van Twitter is voorspeld, maar het platform ondanks alles nog steeds vibreert en bruist van de activiteit. Ik zou een pleidooi willen houden voor Twitter als plek voor schoolleiders om elkaar te ontmoeten, ideeën en ervaringen te delen, en met elkaar en met anderen in gesprek te gaan. Alleen - hoe kun je elkaar nu vinden op een geschikt thema?
 

In Amerika (zoals wel vaker een voorbeeld voor ons land) doen schoolleiders dit door de hashtag ‘#cpchat’ aan hun tweets toe te voegen. Dat staat voor ‘Connected Principal Chat’. Door eenvoudig op die link te klikken, openbaart zich een oneindige stroom aan tips die schoolleiders voor elkaar in petto hebben. De meest geïnspireerde schoolleiders schrijven bovendien blogs, om nog meer van hun overwegingen en ideeën te delen. Dat gebeurt onder andere op http://connectedprincipals.com
 

Zoiets zou in Nederland ook makkelijk georganiseerd kunnen worden. Als alle schoolleiders nu #slchat (van ’SchoolLeider Chat’) aan hun tweets toevoegen, ontstaat er vast iets moois. 

 Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Nog geen reacties geplaatst
Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.