Nieuws

 

maandag 28 juni 2021

Gedragsverandering vanuit kwetsbaarheid

Weggeefactie

Geïnspireerd door zijn ervaringen in Amerika richtte Peter Ottens Youth Empowerment Through Sports (YETS) op. Deze stichting helpt kwetsbare jongeren in hun vorming zodat ze een volwaardige rol in de maatschappij kunnen vervullen. YETS biedt jongeren een nieuwe en veilige omgeving, waarin samen gebasketbald wordt, samen wordt gegeten en samen huiswerk wordt gemaakt. Het is een omgeving waarin jongeren onvoorwaardelijk worden geaccepteerd en zij hun kwetsbaarheid mogen laten zien. Zo brengt YETS échte verandering bij jongeren teweeg. Met dank aan de openheid van de jongeren en hun coaches die hun verhalen wilden delen, verdiept Gedragsverandering vanuit kwetsbaarheid op de aanpak van YETS. Wat maakt dat deze aanpak werkt? Hoe worden jongeren succesvol naar ander gedrag begeleid? Om deze vragen te kunnen beantwoorden, hebben adviseurs van TEN HAVE Change Management vanuit een veranderkundig en sociaalpsychologisch perspectief naar de aanpak gekeken.

Gedragsverandering vanuit kwetsbaarheid legt de verbinding tussen het veranderverhaal van jongeren, de sociale psychologie en (gedrags)verandering in organisaties. Vier topcoaches uit de sport voegen daar elk hun eigen visie aan toe.

‘Het spreekt me aan dat het YETS-programma zich nadrukkelijk richt op het bijbrengen van normen en waarden, op het aanbieden van structuur en discipline. Op het basketbalveld, in hoe je het op school doet, in hoe je bijdraagt aan de maatschappij.’
– Louis van Gaal

 

In samenwerking met uitgeverij Mediawerf mogen we vijf exemplaren van dit boek weggeven. Deze weggeefactie loopt tot en met 14 juli 2021. Winnaars worden per e-mail geïnformeerd.

 

Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie

 

Let op: reacties via onderstaand veld worden niet meegenomen.Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image

Jolanda - 05 juli 2021

Wat een ontzettend mooie manier om gedragsverandering in te zetten! Ik lees hier graag meer over!

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.