Nieuws

Nieuwsbrieven20202019 20182017     
 FebruariFebruariFebruariFebruari     
 MeiMeiMeiMei     
  AugustusSeptemberAugustus     
  NovemberNovemberNovember     


vrijdag 23 oktober 2015

ONDERWIJSDIALOOG OVER PROFESSIONELE RUIMTE

Mirjam Bakker / Karin Westerbeek

Op woensdag 11 november organiseert de Onderwijsraad een onderwijsdialoog over professionele ruimte. De raad werkt op verzoek van de Tweede Kamer aan een advies over professionele ruimte in het basis- en voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs. Professionals hebben ruimte nodig om hun werk goed en op een voor hen prettige manier te kunnen doen, maar de vraag is: hoe kan deze ruimte binnen het onderwijs worden gecreëerd, benut en verantwoord? Daarover wil de raad graag in gesprek met leraren en schoolleiders.

De onderwijsdialoog vindt plaats in het Hyperion Lyceum, een school voor voortgezet onderwijs in Amsterdam die actief bezig is om professionele ruimte te creëren, te benutten en te verantwoorden. De avond start met een presentatie van leraren van het Hyperion Lyceum over hun aanpak, gevolgd door een reactie van wetenschappers daarop. Daarna zal het gesprek in kleinere groepen worden voortgezet aan de hand van stellingen. Ook professionals uit andere beroepenvelden, zoals de politie en de zorg, zullen deelnemen aan deze dialoog..

Bent u leraar of heeft u een leidinggevende functie in het onderwijs en wilt u meepraten? Stuur dan vóór 4 november a.s. een mail naar onderwijsdialogen@onderwijsraad.nl. Vermeld hierbij uw naam, uw rol/functie, de sector waarin u werkt, uw contactgegevens (adres, mail en telefoon) en waarom u mee wil praten. U krijgt dan zo spoedig mogelijk te horen of u inderdaad kunt deelnemen (de ruimte in het Hyperion is beperkt)Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Nog geen reacties geplaatst

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.