Nieuws

Nieuwsbrieven20202019 20182017     
 FebruariFebruariFebruariFebruari     
 MeiMeiMeiMei     
  AugustusSeptemberAugustus     
  NovemberNovemberNovember     


maandag 04 mei 2020

Schoolleiders helpen elkaar

Blogtip

Hartger Wassink

Het kan niemand ontgaan zijn dat de scholensluiting na het uitbreken van de corona-crisis tot een enorme impuls heeft geleid wat betreft vernieuwende onderwijs-aanpakken. Zoals een schoolleider het formuleerde: ‘Ons vernieuwingsplan voor de komende twee jaar hebben we nu in twee weken uitgevoerd.’

Een ander effect was de nieuwe openheid: leraren, schoolleiders en andere betrokkenen zijn meer dan eerst bereid ideeën met elkaar te delen, om er samen van te leren. Hierin speelde Femke Geijsel (Radboud Docenten Academie) een belangrijke rol. Zij nam via LinkedIn het initiatief om allerlei vragen en ervaringen van schoolleiders in deze unieke situatie te verzamelen, te ordenen en te delen.

Dat initiatief werd weer opgepikt door de VO Academie (onderdeel van de VO-raad) en die heeft besloten het wat structureler aan te pakken. Zo worden er webinars georganiseerd, een LinkedIn-groep gecreëerd, en wordt er een speciale plek gerealiseerd op vraag- en antwoordsite Edualdo. Als onderzoeker hoop ik dat er zo ook een prachtige bron ontstaat, om onderzoek te doen naar onderwijsontwikkeling, zodat we er ook op langere termijn van kunnen leren.

Alle informatie over dit initiatief op de website van de VO-Academie

 

Hartger Wassink
zelfstandig adviseur (bestuur, leiderschap toezicht)
hwassink@professioneledialoog.nlGeef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Nog geen reacties geplaatst

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.