DNM-online Beschouwingen & Boekbesprekingen

 

Verschenen nieuwsbrieven

2022              

2021    

2020

2019 

2018

2017

 

Februari

 

Februari

 

Februari

 

Februari

 

Februari

 

Februari

 

Mei

 

Mei

 

Mei

 

Mei

 

Mei

 

Mei

 

Juni

 

Juli

 

September    

 

Augustus

 

September

 

Augustus  

 

 

November   

 

November

 

November

 

November    

 

November    

 

 

donderdag 12 mei 2022

Teacher Tapp

Schijnwerper

Amber Walraven, Universitair Docent en Opleidingscoördinator

"Leraren hebben 10 weken vakantie", "Scholen waren gesloten tijdens de pandemie!" "Te veel leraren werken parttime!” Slechts een paar recente krantenkoppen en politieke ideeën die de meesten van ons vaak zullen horen. Deze onderwijskoppen en onderwijsbeleidsplannen zijn echter NIET gebaseerd op feitelijke gegevens over wat er echt op scholen gebeurt en bevatten niet de stemmen en meningen van degenen die er centraal in staan: leraren. In het onderwijs worden te vaak beslissingen genomen zonder leraren om hun mening, ervaringen en overtuigingen te vragen, en zonder na te denken over hoe deze beslissingen hun praktijk zullen beïnvloeden. Teacher Tapp NL heeft als doel om de stem van leerkrachten vaker, luider en nauwkeuriger te laten horen.

Elke dag stelt Teacher Tapp drie korte vragen over het schoolleven om een beeld te krijgen van wat er op scholen gebeurt. Deze vragen helpen leraren om na te denken over hun werk, te zien wat andere leraren denken, en een beeld te krijgen van hoe het er op andere scholen aan toe gaat. De resultaten worden de volgende dag gedeeld, zodat leraren elke dag iets nieuws leren. Na het beantwoorden van de vragen geeft de app een leestip. Op deze manier biedt Teacher Tapp dagelijks gratis professionele ontwikkeling.

Op dit moment vullen tussen de 1000 en 1200 leraren de app dagelijks in. Dat is nog niet genoeg om echt impact te maken, maar het begin is gemaakt. De resultaten uit de app zijn een selecte vertegenwoordiging van de totale beroepsgroep, de uitkomsten kunnen dus mogelijk anders zijn dan het gemiddelde. Hoe meer mensen er dus meedoen, hoe beter.

We gaan ervanuit dat de deelnemers tot de early adopters behoren, daarnaast is het merendeel van de gebruikers via sociale media in aanraking gekomen met Teacher Tapp Nederland en gaat het om leraren die geïnteresseerd zijn in de ervaringen van collega’s buiten hun school.
Voor een complete analyse vergelijken we indien mogelijk de vragen met onderzoek en literatuur. Dit doen we onder andere in onze wekelijkse blogs.

Zie nl.teachertapp.com

Download de app via: onelink.to/teachertappnl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amber Walraven
Universitair Docent en Opleidingscoördinator educatieve master (1-jarig). Radboud Docenten Academie
amber.walraven@ru.nlGeef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Nog geen reacties geplaatst
Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.