Nieuws

maandag 05 november 2018

Vernieuwenderwijs

Blogtip november 2018

Hartger Wassink

In de vorige nieuwsbrief schreef ik over 5 jaar Het Alternatief, het baanbrekende boek van René Kneyber en Jelmer Evers. Daar heeft René Kneyber zelf ook aandacht aan besteed in zijn ‘Flip the System’-podcastserie, wat overigens een aanrader is om terug te luisteren. Maar daar gaat het vandaag niet over. De afgelopen vijf jaar zijn roerig geweest. Sommige zaken zijn mislukt (zoals de Onderwijscoöperatie en voorlopig het Lerarenregister), maar in de onderstroom is er een geweldige activiteit op gang gekomen vanuit leraren zelf. Neem nu het volgende voorbeeld.
 

In het laatste nummer van DNM is uitgebreid geschreven over de veranderingen in de onderwijsadvieswereld. Mede doordat leraren hun professionalisering meer in eigen hand zijn gaan nemen, zijn de grote onderwijsadviesbureaus in rap tempo overbodig geworden. 
Een voorbeeld van leraren die het zelf zijn gaan doen, wordt gegeven door de website ‘Vernieuwenderwijs’. Enkele VO-docenten vullen sinds enkele jaren een website met zowel praktische als verdiepende tips over onderwijs. En koppelen daar, heel slim maar volkomen transparant, hun adviesdiensten aan. Kennis delen als het nieuwe verkopen. Een perfect voorbeeld van het huidige tijdsgewricht.


 Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Nog geen reacties geplaatst
Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.