Nieuws

Nieuwsbrieven20202019 20182017     
 FebruariFebruariFebruariFebruari     
 MeiMeiMeiMei     
  AugustusSeptemberAugustus     
  NovemberNovemberNovember     


maandag 12 augustus 2019

Weggeefactie: De kracht van reflectie

De kracht van reflectie laat zien hoe leraren systematisch kunnen leren van praktijkervaringen. Het boek helpt om reflectie concreet en inspirerend te maken. Hierdoor wordt de professionele ontwikkeling van de leraar versterkt. Aan de hand van vele voorbeelden en oefeningen worden de nieuwste inzichten over reflectie tot leven gebracht. Het boek bevat ook instrumenten en werkvormen om diepgaande reflectieprocessen te bevorderen, waarbij persoonlijke en professionele ontwikkeling verbonden raken.

Dit handboek richt zich op lerarenopleiders en begeleiders op scholen en opleidingsinstituten en is ook bruikbaar voor (aanstaande) leraren. Veel van de beschreven concepten en aanpakken zijn ook geschikt voor toepassing in andere beroepsgroepen.

Dit boek is een geheel herziene uitgave van het boek Docenten leren reflecteren.
 

Tutorial video's
Aanvullend aan het boek zijn er vier tutorialvideo’s beschikbaar waarin Fred Korthagen en Ellen Nuijten diverse thema’s uit het boek kort belichten. Ze nemen u o.a. mee in de diverse stappen van het reflectiemodel en hoe dit in de praktijk in te zetten. Daarmee krijgt u een inhoudelijk beeld wat dit boek biedt. Daarnaast zijn de video’s ook goed in te zetten in uw les. De video’s zijn kosteloos en voor iedereen beschikbaar. U kunt ze vinden op het Youtube kanaal van Boom hoger onderwijs;

Tutorial 1 – De kracht van reflectie (4:33 min.)

Tutorial 2 – Werken met het reflectiemodel (4:10 min.)

Tutorial 3 – Kernreflectie (3:18 min.)

Tutorial 4 – Leren reflecteren in de lerarenopleiding (4:22 min.)

 

In samenwerking met uitgeverij Boom Hogeronderwijs mogen we vier exemplaren van dit boek weggeven. Deze weggeefactie loopt tot en met dinsdag 27 augustus. Winnaars worden woensdag 28 augustus per e-mail geïnformeerd. Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie. Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image

wim groart - 26 augustus 2019

In een leer-werk omgeving is reflectie zeer belangrijk. Kunnen we van dat abstracte, vaak beladen, begrip niet een ander woord gebruiken? Ik denk bijvoorbeeld aan "terug-geven". Geeft in simpel Nederlands aan wat je actief doet.

Dimitri Vandekerkove - 22 augustus 2019

Bij Katholiek Onderwijs Vlaanderen willen we onze leerkrachten ondersteunen in hun professionalisering. Reflectie en dit boek kunnen daarbij zeker van pas komen.

marvis koeiman - 21 augustus 2019

Interesant!

Corine van Doornum - 20 augustus 2019

Van belang om de actualisering van het onderwerp. Het is en blijft belangrijk om goed te reflecteren, maar de wijze waarop dit onder de aandacht kwam maakte het onderwerp tot een cliché. Dit boek bevredigd de behoefte aan een nieuwe insteek.

yoko theunis - 20 augustus 2019

We zijn bezig met een leerlijn uit te werken voor reflectie binnen de opleiding Toegepaste Psychologie (Thomas More Antwerpen). Dit boek zou ons verder kunnen inspireren

Desiree Bierlaagh - 20 augustus 2019

graag ding ik mee naar de weggeefactie van het boek 'de kracht van reflectie. Op 1 september start ik als practor op een MBO. Voor mij een nieuw terrein. Dit lijkt mij een mooi basiswerk om te benutten bij het opstarten van het practoraat over onderwijsvernieuwing. hartelijke groet, Desiree

Annemarie Bronneman - 19 augustus 2019

Ik maak heel graag kans op een van de vier exemplaren van de kracht van reflectie, een mooie opvolger na een jaar lang een opleiding middenmanagement.

Gemma Noordermeer - 19 augustus 2019

Graag zou ik het boek ontvangen omdat ik bij mijn opleiding alle nieuws rondom geven van "feedback" naar alle collega's communiceer!

J corbijn - 19 augustus 2019

Reflectie is onontbeerlijk

monique - 17 augustus 2019

Reflectie geeft een sneeuwbaleffect op het kwalitatief verbeteren van lesgeven. Afgelopen jaar heb ik gestudeerd voor leerkrachtcoach. Bij mijn coachees heb ik een eerste ervaring opgedaan hoe belangrijk reflecteren is voor de leerkracht. Heel graag wil ik me hierin verder verdiepen om collega's nog effectiever te coachen.

isabelle step - 16 augustus 2019

Ik vind het heerlijk als mensen door diepgaande reflectie tot een inzicht komen. Een krachtige manier om te groeien!

Marlies Houtbraken - 16 augustus 2019

Reflecteren om als docent nog beter te presteren en dit komt weer ten goede van leerlingen en docententeam. Ben zeer benieuwd naar het boek.

An Lowette - 16 augustus 2019

Reflecteren is niet alleen voor leraren belangrijk. Als docent aan de opleiding Logopedie wil ik onze toekomstige logopedisten evenzeer de reflectievaardigheden bijbrengen als basis-attitude voor hun totale functioneren.

Lamote Bart - 16 augustus 2019

Als inspecteurs willen we leraren helpen reflecteren over hun onderwijsleerpraktijk. Ik ben heel benieuwd om te ontdekken welke sleutels het boek voorstelt.

erik jan bakker - 16 augustus 2019

Belangrijk onderwerp en tamelijk onderschat (of ondergesneeuwd, daar ben ik nog niet uit). Ben dus zeer benieuwd naar dit boek.

Jamilah Blom - 16 augustus 2019

De tools en oefeningen uit dit boek kan ik goed gebruiken om de aankomende leraren te ondersteunen.

Riemy Hindriks - 15 augustus 2019

Dit boek zal me als opleider in de school inspireren om nieuwe collega's en/of stagiaires op het spoor te zetten van passende vormen van reflectie. Ben blij dat dit boek geschreven is!

Marianne Walhout-Diependaal - 15 augustus 2019

Als opleider lijkt dit boek mij een waardevolle aanvulling op bestaand lesmateriaal. Het model Korthagen wordt nu al gebruikt als hulpmiddel om te leren reflecteren. Ik kijk uit naar dit vernieuwde boek en ga graag samen met collega's aan de slag met de oefeningen!

Mieke de Leeuw - 15 augustus 2019

Als docentopleider, instituutsopleider en opleider van docenten tot coach in het onderwijs, lijkt mij dit een uitermate interessant boek om in de opleidingen te gebruiken!

Jolanda Kuil - 15 augustus 2019

Wat zou ik de oefeningen uit dit boek graag willen kennen en gebruiken in de teams van onze organisatie!

Jannie Hoegen - 15 augustus 2019

Dit boek geeft ongetwijfeld een boost aan mijn coachpraktijk voor leraren!

Kees Barnhoorn - 15 augustus 2019

Na de zomervakantie start ik als kersverse schoolleider. Ik zou de input van het boek goed kunnen gebruiken om de professionele ontwikkeling van mezelf, de collega's en organisatie verder te ontwikkelen.

Elv i ra Geurts - 15 augustus 2019

Ik ben erg benieuwd naar vt bork en gebruik het eventueel graag in de opleidingen.

Ben - 15 augustus 2019

reflectie: de kracht van jezelf ontdekken

Marieke - 15 augustus 2019

Fred Korthagen is al jaren mijn inspiratiebron en ik zou o, zo graag dit exemplaar willen ontvangen maar in ieder geval wens ik hem (en Ellen Nuyten) alle succes. Hij verdient het!

marjolijn saras - 15 augustus 2019

Fantastisch dat er een herziene versie is gekomen van Docenten leren reflecteren. Reflectie is een onmisbare stap en niet alleen voor onderwijsgevenden. De video's zijn van toegevoegde waarde en geven kort weer wat de kern is.

Annette Smid - 15 augustus 2019

Een boek dat goed gebruikt kan worden binnen onze locatie daar we met een nieuwe structuur (in de aanstaande nieuwbouw) bezig gaan en dit boek een welkom hulpmiddel kan zijn voor docenten bij deze genoemde ontwikkeling

Trees Feldbrugge - 15 augustus 2019

Wat zou ik graag de oefeningen voor mezelf en met collega’s uitvoeren .

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.