Nieuws

Nieuwsbrieven20202019 20182017     
 FebruariFebruariFebruariFebruari     
 MeiMeiMeiMei     
  AugustusSeptemberAugustus     
  NovemberNovemberNovember     


maandag 04 mei 2020

Weggeefactie: Gevormd of vervormd?

Een pleidooi voor ander onderwijs

Gevormd of vervormd?, het nieuwe boek van Jan Bransen, vliegt over de toonbank. En dat is maar goed ook, want het is slecht gesteld met de ‘homo educandus’, de mens als een zichzelf onderwijzend wezen. Ons huidige onderwijs is gebaseerd op achterhaalde en incoherente ideeën. Het moet radicaal anders, het roer moet om!

Het pleidooi van Bransen in Gevormd of vervormd? laat je zien op welke misverstanden ons onderwijssysteem is gebaseerd en hoe we hier verandering in kunnen brengen. Want het kan zoveel beter.

Jan Bransen is hoogleraar filosofie van de gedragswetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Eerder schreef hij onder meer de boeken Word zelf filosoof (2014) en Waar filosofen van houden (2016).

 

In samenwerking met ISVW uitgevers mogen we vier exemplaren van dit boek weggeven. Deze weggeefactie loopt tot en met dinsdag 19 mei. Winnaars worden woensdag 20 mei per e-mail geïnformeerd. Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie.

 

 

Let op: reacties via onderstaand veld worden niet meegenomenGeef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image

Taco de Bos - 11 mei 2020

Ik ben benieuwd in hoeverre er een koppeling is met de idee├źn van Biesta.

ine van vuuren - 08 mei 2020

Nieuwsgierig naar dit boek!

Ad van Andel - 08 mei 2020

Lijkt mij zeer interessant.

Cornel 't Hooft - 07 mei 2020

Ik zou dit boek graag willen lezen om een ons huidige beter te leren begrijpen en beter en misschien ander beeld te krijgen!

siegfried dekker - 07 mei 2020

wanneer je als school praat over internationalisering moet je er ook naar handelen. Dat betekent, dat naast het kritisch kijken van je eigen organisatie ook eens kunt gaan kijken naar die van buurland. Wat betekent dat voor mij als school, voor mijn docenten. Ik moet nieuw denken maar wordt belemmerd door....gevormd of vervormd. Zou graag in aanmerking willen komen voor deze weggeefactie. Vriendelijke groet Siegfried.

Marieke - 07 mei 2020

De Corona-crisis is wellicht een extra aanleiding om samen te kijken hoe we kinderen en jongeren leren om gezond en veerkrachtig hun leven tegemoet te gaan. Ik ben benieuwd wat het boek Gevormd of vervormd aan inzichten geeft!

Eva Ouwerkerk - 07 mei 2020

Ik ben erg nieuwsgierig als opleidingskundige naar dit boek, groet Eva

marcel zwolle - 07 mei 2020

Geachte heer/mevrouw, Wil graag meedoen aan de weggeef actie, maar wanneer mijn email adres wordt gevraagd moet ik een getal invullen en niet mijn email.... Hoop dat het op deze manier lukt. Hartelijke groet, Marcel Zwolle

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.