Nieuws

Nieuwsbrieven20202019 20182017     
 FebruariFebruariFebruariFebruari     
 MeiMeiMeiMei     
  AugustusSeptemberAugustus     
  NovemberNovemberNovember     


dinsdag 12 februari 2019

Weggeefactie: Regieversterkend leiderschap

Het onderwijs wil door

Hoe geef je leiding aan een lerende organisatie? Hoe zorg je ervoor dat er een professionele en inspirerende cultuur ontstaat waar de collectieve ambitie zichtbaar en voelbaar is in de school? Het onderwijs wil altijd door. Daar schuilt een vitale kracht in. Het kan ook maken dat men in de waan van de dag opgaat in allerhande activiteiten. Het maken van gerichte keuzes op basis van aandacht en waarden in de school maakt dat de school veerkrachtig blijft en men er zinvol en bevlogen kan werken. Het verdelen van verantwoordelijkheden op basis van talent maakt dat er ruimte is voor ieders inbreng in het verzorgen van goed onderwijs.

Een onderwijsleider maakt dat mogelijk  en laat zien waar de school voor staat, werkt onderscheidend naar buiten toe en verbindend in het team. Iedereen doet ertoe. En dat is nodig om het mechaniek der relaties dat draait in de school een vliegwiel te kunnen laten zijn dat energie genereert!

Regieversterkend leiderschap biedt een praktische en tevens inspirerende integrale aanpak waarin aandacht, onderscheiden en verbinden kernbegrippen zijn. Tevens maakt het concreet hoe een gesprekscyclus en een strategisch plan, dat tevens een compact schoolplan is, met elkaar samenhangen en elkaar versterken wanneer iedereen in de school betrokken is bij het scheppen hiervan. 

 

 

 

 

In samenwerking met Uitgeverij SWP mogen we 4 exemplaren van dit boek weggeven! Deze weggeefactie loopt t/m dinsdag 26 februari. Winnaars worden woensdag 27 februari per e-mail geïnformeerd. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie!
 

Let op: reacties via onderstaand formulier worden niet meegenomenGeef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image

Marie-Trees Meereboer - 28 februari 2019

Het zou mooi kunnen aansluiten bij de ontwikkelprocessen van de school. Ik ben benieuwd.

John Rozing - 23 februari 2019

goed passend bij wat nu nodig is

Jannie Ruitenbeek - 21 februari 2019

Lijkt mij een geweldig boek met handvaten om hier vorm aan te geven. versterkend voor mij als hoofd zorg en welzijn

Jet Roodnat - 15 februari 2019

Dit lijkt me een prachtig boek. Aanvullend op onderwijskundig, transactioneel leiderschap. Ik zou het graag lezen.

Reiner Brink - 15 februari 2019

Krijg het idee dat dit het boek is waar ik bij de ontwikkeling van ambtenaren binnen de gemeente mee bezig ben. Mooi om te zien dat onderwijs elementen in zich heeft die ook buiten het onderwijs functioneel kunnen zijn. Graag zou ik er mee aan de slag gaan

Henk Sligte - 15 februari 2019

Als voormalig senior onderwijsonderzoeker met als laatste grote project voor mijn pensionering 'De School als PLG' ben ik als zzp-er betrokken bij diverse adviestrajecten. Dit boek lijkt me een aanvulling op datgene dat we al weten en kunnen doen.

Petra Lambrichs - 14 februari 2019

Dit boek lijkt perfect aan te sluiten bij hetgeen wij bij de opleiding Master Educational Needs bij Fontys OSO (700 studenten) propageren: zelfsturend initiatieven nemen voor onderwijsverbetering in de dagdagelijkse schoolpraktijk, doelgerichte keuzes maken op grond van waarden, visie en evidence-based theorie en deze keuzes handen en voeten geven in de praktijk. Dit alles natuurlijk om het leren van álle leerlingen te bevorderen.

Gale Coehorst - 14 februari 2019

Yesss ik wil dit boek wel hoor, want het onderwijs wil door!

Diana Lorier - 14 februari 2019

Dat aandacht en verbondenheid cruciaal zijn in het onderwijs en dat we daar nooit genoeg van in kunnen zetten!

Erna Oosterbroek-Hoven - 14 februari 2019

Als onderwijsinnovator wil ik graag de onderwijsontwikkeling in het en door het team laten ontstaan. Ik ben benieuwd naar de praktische instrumenten in dit boek om dat proces te verstreken.

Karel Weima - 14 februari 2019

Als docent met leidinggevende aspiraties ben ik ontzettend benieuwd naar dit boek

Machteld - 14 februari 2019

Een mooi en noodzakelijk thema wat echt geïmplementeerd moet worden om goed opgeleide leerlingen te krijgen. Preach what you (will) teach!

mariesophie linssen - 14 februari 2019

wat een mooi boek..zo toepasbaar..I like!

Gosse Bruinsma - 14 februari 2019

Ik heb een geweldig team in mijn afdeling , we zijn erg goed op weg en ook altijd op zoek naar hoe het nog beter kan. Ik ben heel nieuwsgierig naar wat dit boek ons te bieden heeft.

Marieke te Plate - 14 februari 2019

Dit boek gun je iedereen die op een school werkt, omdat daarmee ook het regieversterkend werken van kinderen en jongeren wordt versterkt. Heel welkom voor kinderen en jongeren nu en in de toekomst! Kinderen dien niet wat je zegt, ze doen wat ze zien.

Judith Wolf - 14 februari 2019

Wouw! Ik zou elke organisatie gunnen dat een lerende organisatie werkt!

Taco de Bos - 14 februari 2019

Een interessant boek en onmisbaar voor een leider die toekomstbestendig en innovatie onderwijs wilt ontwikkelen met de docenten.

Chiquita Relyveld - 14 februari 2019

Het lijkt mij een mooi en inspiratievol boek, welke handvatten kan bieden voor de dagelijkse praktijk waar wij als leidinggevenden voor staan.

Marieke Folkers - 14 februari 2019

Dit lijkt me een geweldig boek, dus ik doe graag mee met de winactie!

Danielle Lulofs - 14 februari 2019

We willen door, meer en nog beter! Ik zou de informatie in dit boek willen leggen naast mijn mooie onderwijsorganisatie om te kijken waar we nog stappen kunnen zetten.

Petra van Bakel - 14 februari 2019

Ben benieuwd naar de inhoud

Cornel 't Hooft - 14 februari 2019

Ik wil graag ervaren en geïnspireerd worden door deze visie en manier van leiderschap

Folko Jan Wijnholds - 14 februari 2019

-

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.