Nieuws

Nieuwsbrieven20202019 20182017     
 FebruariFebruariFebruariFebruari     
 MeiMeiMeiMei     
 SeptemberAugustusSeptemberAugustus     
  NovemberNovemberNovember     


vrijdag 28 augustus 2020

Weggeefactie: Studiekeuze

Studiekeuze, strategie voor een toekomstwaardige keuze

De passende studiekeuze: het is voor veel jongeren en hun ouders een behoorlijke kopzorg. Want als je niet weet wie je bent, wat je kunt en wat je wilt, is het moeilijk om de juiste keus te maken. Hoe je als begeleider en professional zorgt voor de beste hulp op dit sleutelmoment in het leven van een jongere, is te lezen in ‘Studiekeuze, strategie voor een toekomstwaardige keuze’ van de Nijmeegse studiekeuze-expert Gertie Boleij.

Ronddolen op open dagen
Gertie: “Elk jaar houden scholen in het najaar open dagen. Ik zie als studiekeuze expert dat juist hier het probleem zit: jongeren en hun ouders die op deze bijeenkomsten verward rondlopen. Ze zijn het spoor bijster en vragen zich af wat ze hier moeten vinden. Ouders die inzien dat studiekeuze een proces is met als basis de oriëntatie, kunnen hun kind makkelijker helpen. De ouders zijn tenslotte verantwoordelijk voor de juiste studiekeuze van hun kind.” Ook aan alle coaches, mentoren en betrokkenen rond de jongere zegt Gertie: “Kijk naar het toekomstige beroep, voorbij de studie!”

Studiekeuze is een proces
Het boek geeft de loopbaanprofessional, de studiekeuzeadviseur en ouders handvatten voor het volgen en begeleiden van het proces van studiekeuze, waarin de jongere met zijn eigen onderzoek centraal staat. Alle zichtbare en onzichtbare factoren die invloed hebben op dit proces komen in het boek aan bod.

Missie
Gertie is op missie om 250.000 scholieren, studenten en jongeren te motiveren en inspireren in hun studiekeuze zodat zij door eigen onderzoek een goede start en focus hebben voor hun toekomst. Daarom heeft zij een eigen strategie ontwikkeld, de 4 fasen studiekeuze strategie®. Ook geeft ze de Opleiding Studiekeuzeadvies voor loopbaanprofessionals. In dit verlengstuk heeft Gertie haar boek geschreven. Zo wil zij loopbaanprofessionals, studiekeuzeadviseurs maar ook ouders helpen om jongeren op een effectieve manier te begeleiden bij hun studiekeuze.

 

In samenwerking met de auteur, Gertie Boleij, mogen wij vier exemplaren van dit boek weggeven.
Deze weggeefactie loopt tot en met dinsdag 15 september, winnaars worden woensdag 16 september per e-mail geinformeerd.

 

Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie. 


Let op: reacties via onderstaand veld worden niet meegenomen in de loting.

 

 Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image

Annemarie Oomen - 04 september 2020

geen

Christel Eussen - 03 september 2020

Ik zou graag dit boek willen ontvangen. Ik ben zelf Decaan op school en vind het altijd leuk en interessant om mij te verdiepen in onderwerpen zoals keuzeprocessen etc. LOB is super interessant en iets waar ik nog steeds na 10 jaar met veel plezier aan werk groetjes christel

Marian Krabshuis - 01 september 2020

Interessant boek om jongeren te begeleiden bij hun studiekeuze

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.