Nieuws

Nieuwsbrieven20202019 20182017     
 FebruariFebruariFebruariFebruari     
 MeiMeiMeiMei     
 SeptemberAugustusSeptemberAugustus     
 NovemberNovemberNovemberNovember     


donderdag 05 november 2020

Podcasten is het nieuwe bloggen

Podcasttip

Hartger Wassink

Podcasten is het nieuwe bloggen. Zo ongeveer iedere zichzelf respecterende organisatie heeft inmiddels een eigen radiokanaal gecreëerd. Je zou van een hype kunnen spreken, maar het goede nieuws is dat er nog steeds heel luisterwaardige loten aan de stam verschijnen. Een die ik er onder de aandacht wil brengen is podcast 23, om voorlopig onopgehelderde redenen door initiatiefnemer Verus 'pdcst drieëntwintig’ genoemd.

Journalist en verhalenverteller Rinske Verkerk heeft een indrukwekkend lijstje namen op haar interviewlijstje staan: onder andere Erik Borgman, James Kennedy en Rosanne Hertzberger. Uiteraard staat Artikel 23 van de Grondwet centraal, waarover al lange tijd serieuze gesprekken over een mogelijke herziening worden gevoerd.

Verkerk is uitstekend geïnformeerd, stelt goede vragen en weet tegelijk de persoonlijk-informele sfeer te treffen die het luisteren van podcasts voor mij zo prettig maakt. Het gesprek met Eddie Denessen is bijzonder boeiend vanwege de genuanceerde bespreking van de ingewikkelde relatie tussen onderwijsvrijheid en (kansen)ongelijkheid in het Nederlandse onderwijs. Ik keek dan weer op van de wat boude uitspraken van James Kennedy over het openbaar onderwijs. Niettemin zeer het luisteren waard.

Nu alleen nog een smoes verzinnen om weer eens lang in de auto te kunnen zitten, om dit moois allemaal af te kunnen luisteren.

https://www.verus.nl/actueel/nieuws/nieuwe-podcastserie-van-verus-haakt-in-op-vrijheid-van-onderwijs

 

Hartger Wassink
zelfstandig adviseur (bestuur, leiderschap toezicht)
hwassink@professioneledialoog.nlGeef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Nog geen reacties geplaatst

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.