DNM-Online Boeken en beschouwingen

 

DNM-Online
 

 

dinsdag 16 mei 2023

Vooruitblik op DNM nr. 40

Van de hoofdredactie

Klaas Pit, hoofdredacteur DNM

Begin december verschijnt het 40e nummer van DNM. De eerste tien jaargangen zitten er dan op. We vieren dit bijzondere moment met een jubileumuitgave en een congres over de nabije toekomst van leiderschap en onderwijs.

We kijken in die jubileumuitgave terug op de ontwikkelingen die we gezien hebben in deze periode als het gaat om leiderschap en onderwijs, hoe invloedrijk het gedachtegoed was van spraakmakende denkers die op bepaalde momenten in die periode volop in de schijnwerpers hebben gestaan, en voor welke uitdagingen we in het onderwijs oplossingen hebben moeten zien te vinden. En we onderzoeken samen met leidinggevende uit de onderwijspraktijk, beleidsmakers en wetenschappers hoe actueel de vraagstukken en de gevonden oplossingen nu en in de komende jaren nog zijn.

We kijken dus niet alleen terug, maar vooral ook vooruit: voor welke uitdagingen staat het onderwijs de komende jaren en wat betekent dit voor het leiderschap en de organisatie van het leiderschap?  Welke gedachten leven hierover bij leidinggevenden, wetenschappers en onderzoekers, bij de overheid en belangenorganisaties? Komt  - om maar twee uitersten te geven die je regelmatig tegenkomt in de ingezonden stukken van mensen die zeggen het te weten - er (eindelijk) rust in de tent, of moet het hele hedendaagse onderwijs op de schop?

Save the date: 7 december 2023!
Het extra dikke themanummer is tevens het programma voor ons jubileumcongres. Dit congres kent een vergelijkbare opzet als u gewend bent in DNM, dus met aandacht voor en vanuit de dagelijkse leiderschapspraktijken, inbreng van wetenschappelijke inzichten voor iedereen in het po, vo en mbo die te maken heeft met leiderschapsvraagstukken en met veel ruimte voor uitwisseling door middel van inleidingen, workshops en interactieve ontmoetingen.

 

Klaas Pit
Hoofdredacteur DNM
klaaspit@xs4all.nlGeef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Nog geen reacties geplaatst
Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.